tiistai 25. syyskuuta 2012

Kaupunki täynnä polkupyöriä

Viikonloppu meni lomalla lomalta. On ihanaa, kun kerrankin koulustressaamiselta jää aikaa reissaamiselle. Juna etelään ja kolmen tunnin kuluttua löydät itsesi ihanasta, upeasta ja sanoinko jo ihanasta Kööpenhaminasta. Kööpenhamina on täynnä polkupyöriä, hymyileviä ja hyvännäköisiä ihmisiä, kahviloita ja leipomoita sekä snägäreitä. Kaupunki elää ja hengittää pohjoismaalaisuutta. Haluan ehdottomasti vielä takaisin.

Käveltiin paljon ja kaikkialle. Jalat huutaa hoosiannaa, mutta matka oli jokaisen askeleen arvoinen. Paikasta toiseen meitä vei mieletön Martin, Julian kaveri, joka on vaihdossa Köpiksessä. Oli ihana heittää aivot narikkaan ja ihastella vain kaupungin rentoa meininkiä ja tunnelmaa. Tutkittiin ja juhlittiin, näettiin ja koettiin. Kaiken kaikkiaan mahtava reissu.

Siitä lähti. 

Lauantaina mentiin ympäri kyliä

Kuka ei kuulu joukkoon?

Taking the next level


Martin ja krapulalasit.



Kylmässä syyssäässä kuumo kupponen on jotain ihan erilaista.


Ja kuumat vohvelitikkuset, NAM!


Matkalla Christianiaan.

Takaportti vapaaseen kaupunkiin.


Hyvän kotimatkan toivotukset!

Mutsin unelma. Kaikkialle pääsee pyörällä.


Oli aivan jäääääätävän kylmä jo. Hrrrr. Pipoa vailla.

Lego

Sunnuntai oli raskas. Tuli juhlittua oikein kunnolla. Kolmen pysähdyksen taktiikalla kohti keskustaa.

Olo oli kun lantulla.

Tai potulla.

Jokatapauksessa erittäin voimaton.


Lopulta päästiin Julian ja Clarissan kanssa kuitenkin perille ja oltiin ekaa kertaa koko porukka yhdessä koossa.

Ja lähdettiin Kuninkaan puiston kautta kohti Pientä merenneitoa.






Aika H.C.





Mahtava hostellimme. Erittäin, erittäin siisti, viihtyisä ja edullinen! En voi kun suositella! Ainoa miinus keittiöttömyys.

Last men standing. Muiden kömpiessä aamu viiden junaan, otettiin Clarissan kanssa rennommin ja jäätiin vielä puolikkaaksi päiväksi kaupunkiin. Pyörähdettiin Dansk Design Centerissäkin. Tieskö kaikki muut jo mm., että sämpylät aka mäkkitohvelit aka Eccot on tanskalainen merkki?

PS. Lauantain loistavuutta ei varjostanut edes Joonakselta tullut viesti "Haluutko Alpeille?". Kyllä kiitos, haluan. Alppikanuunat ja Courchevel nähdään tammikuussa.

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus! Mie niin elän teidän junnujen mukana! Ihan kuin olisi itse ollut mukana ja tietty miun rakas fillari! Mama

    VastaaPoista